NOKIA: Растот и падот на гигантот

Оригинално објавен: 11.11.2014 Маркетинг365 Продадени повеќе од 1.500 милиони телефони во своето постоење, во еден момент секој трет корисник на мобилен телефон користи NOKIA, најпродаваниот телефон во историјата е NOKIA 1100 во своите две варијанти продаден во 500 милиони примероци. Бренд со кој поголемиот дел од светската популација има израснато и сеуште го користи. Компанијата […]

Read More

Совети за ефикасни истражувања кај производи за широка потрошувачка

Со се поголемата конкуренција и моќната позиција за преговарање на малопродажните синџири овозможена преку приватните лабели и огромниот број на потрошувачи кои ги привлекуваат, за компаниите од широка потрошувачка истражувањата никогаш не биле од поголемо значење! Компаниите треба да се осигураат дека понудениот производ ги задоволува барањата и е доволно “интересен” да остане во фокусот […]

Read More

Insider ID со презентација на првиот Отворен ден на GS1 Македонија

На 21.06.2017 ќе се одржи првиот отворен ден на GS1 Македонија, на кој ќе се дискутира значењето на баркодовите и GPC (Global Product Classification) во светски рамки и во Македонија. Сергеј Зафироски од агенцијата за истражување Insider ID ќе презентира на тема “Практична примена на Глобалната класификација на продукти GPC во KPI (Key Performance Indicators)”. […]

Read More

Краткорочно “слепило” на компаниите во новата “нормала”

Доколку до пред 10 години долг рок се сметаше помеѓу 3 – 5 години, сега веќе со сигурност може да се сведе 1 – 2. Работата во “кризно и несигурно време” постанува новата “нормала” односно новиот стандард во која компаниите работат и ги остваруваат своите цели. Бидејќи како агенција за истражување ги следиме светските трендови […]

Read More

Што се KPI (Key Performance Indicators)?

KPI (Key Performance Indicator) е мерлива вредност која прикажува колку ефективно и ефикасно една компанија ги исполнува своите поставени цели. Организациите најчесто користат KPI кои се поставени на неколку различни нивоа за следење на исполнувањето на целите по одредени сектори. KPI на високо ниво може да бидат фокусирани на целокупното работење на компанијата, додека KPI […]

Read More

Истражување за конзумни навики за здрава храна во Р.Македонија

Кои производи се сметаат за “здрави”? Каков тип на месо македонците преферираат?  Какви производи би сакале потрошувачите почесто да конзумираат? Дали сметаат дека е потребно повеќе време за приготување на здравата храна? Целта на истражувањето е да ги одреди конзумните навики кај потрошувачите во Македонија односно дали начинот на исхрана кој го практикуваат го сметаат за […]

Read More

Систем од нарачака до наплата

Оригинално превземен од: Sigma-SB Процесот „од нарачка до наплата“ (order-to-cash) ги содржи следните области: Нарачка од купувачот; Подготовка на стоките; Испорака на стоките; Фактурирање и наплата. Сите области имаат свои специфичности, но едно е заедничко: сите се поврзани и меѓусебно зависни. Во целиот овој процес учествуваат барем два трговски партнери: купувач и снабдувач. Логистичките операции […]

Read More

Шест најчести предизвици кои ќе ги совладате со имплементирање на ERP

Автор: Славчо Бујароски – Сигма-СБ ERP – Enterprise Resource Planning System или Систем за Планирање на Ресурсите во Компаниите е развиен со неколку различни бизнис модули, интегрирани во еден систем како целина, но сите функционираат со цел да се управува со различни области во рамките на една организација. Текстот во продолжение се однесува на тоа […]

Read More

Интервју: Маркетинг 365

Денеска на Маркетинг365 имаме задоволство како гостин да го имаме Г-дин Сергеј Зафироски, основач и генерален менаџер на агенцијата за истражување на пазарот и стретегиски маркетинг Insider ID. Сергеј несомено е дел од младата елита на претприемачи и менаџери во Македонија кои одлучија да го напуштат корпоративниот свет и со свои лични компании да дадат […]

Read More

Во Аптека по козметика

Објавено од Instore Од 01.12.2015 до 15.01.2016 компанијата Insider ID изврши истражување на потрошувачките навики за козметички производи на вкупно 500 анкетирани лица од женски пол во Регион Скопје на возраст 18+. Анкетниот прашалник содржи 10 прашања, од кои 4 ќе бидат обработени за потребите на InStore. Целта на истражувањето е да се утврдат потрошувачките навики […]

Read More