ТОП 3 МАРКЕТИ СПОРЕД ПОТРОШУВАЧИТЕ – ИСТРАЖУВАЊЕ 2019-ТА ГОДИНА

Во периодот од 01.10.2019 – 10.11.2019, агенцијата за истражување и консалтинг трета година по ред го спроведе истражувањето “Преферирани маркети во Македонија” во кое имаат учествувано 1,465 активни потрошувачи на територија на целата држава. Како и претходната и 2019-та е обележана со големо проширување на малопродажните ланци на маркети кое најчесто е карактеризирано со агресивно […]

Read More

Трета година по ред, истражување за преферирани маркети од македонските потрошувачи!

Агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД, трета година по ред го спроведува истражувањето за преферирани ланци на маркети кај македонските потрошувачи! Од истражувањето се објавуваат Топ 3 Маркети. Пополнувањето на анкетата и вашето мислење е од особено значење во целото истражување. Пополнувањето на анкетата е целосно анонимно и истото можете да го извршите на […]

Read More

Истражување за претприемништво и иновации!

За креирање на успешна стратегија за развој на иновациите и претприемништвото, потребно е дефинирање на размислувањето на сегашните и идните претприемачи.  Во продолжение е линкот за пополнување на прашалникот за моменталните и идните македонски претприемачи. Анкетата е целосно анонимна, за кое што попочнување ќе ви бидат потребни помеѓу 7 – 12 минути во завосност од […]

Read More

Квалитетот како субјективна категорија

Анализата е изработена од консултантите во агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД, врз основа на досегашното искуство, секојдневна комуникација и анализа на однесувањето на потрошувачите. Дел од информациите се субјективни и не се базирани на конкретно истражување, но даваат основа за дополнително испитување и анализа. Што претставува квалитет? Од аспект на агенција за истражување, […]

Read More

Инсајдер ИД: Стипендија за студирање

Агенцијата за истражување Инсајдер ИД започна активно учество во образовните процеси, со цел унапредување на практичниот и теоретскиот капацитет кај македонските студенти на МИТ Универзитет – Факултетот за економски науки. Инволвирањето во образовниот процес за идните учесниците на пазарот на труд ќе биде во неколку сегменти.  Првиот сегмент е преку практични предавања на самиот факултет […]

Read More

РЕДЕФИНИРАЊЕ НА ЦЕНОВНАТА СЕНЗИТИВНОСТ: “ФИНАНСИСКИ ЛОГИЧНИ” – НОВА КАТЕГОРИЈА НА ПОТРОШУВАЧИ

Направете претпорачка на публикацијата “Редефинирање на ценовната сензитивност” од Инсајдер ИД за 2,990 денари (со вклучен 18% ДДВ) на следната форма. Агенцијата Инсајдер ИД спроведува голем број на истражување во доменот на широката потрошувачка, од кои се обидува да пронајде нови трендови и однесувања на потрошувачите. Ценовната сензитивност е една од најинтересните теми за анализа, […]

Read More

Публикација: Анализа на бизнис моделите и преферирани маркети во Македонија!

Изработената анализа Агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД ја креира врз основа на спроведеното истражување “Преферирани маркети според потрошувачите во Македонија – 2018 година”. Годината е обележана со дополнителен раст и експанзија на тврдите дисконти во сите делови на државата. Ланците на маркети како Кам Маркет, Стокомак и Киппер имаат сериозен пораст, кој според […]

Read More

Топ 3 Маркети според потрошувачите во Македонија!

Агенцијата за истражување и консалтинг “Инсајдер ИД” во Октомври 2018 по втор пат спроведе истражување според кое се прогласуваат “Топ 3 Маркети според потрошувачите во Македонија”, кое е спроведено на 1,300 активни потрошувачи во целата држава. Вкупно потрошувачите имаат наведено повеќе од 40 малопродажни ланци од кои 7 се национални додека сите останати се локални. […]

Read More

Преферирани маркети според потрошувачите во Македонија – 2018!

Втора година по ред го спроведуваме истражувањето од кое објавуваме “Топ 3 Маркети во Македонија” и оваа година бесплатна публикација заедно со Target Group DOO Skopje. ПРАШАЛНИКОТ Е НА СЛЕДНИОТ LINK – https://goo.gl/forms/zql17Yba9nFuDfNg1 Ви благодариме однапред за неговото пополнување!

Read More

Инсајдер ИД со презентација на истражување и стратегиски модел на Вториот Отворен ден на GS1

На 19.10.2018 ќе се одржи вториот отворен ден на GS1 на тема “Дигитализација на Македонското стопанство, во Александар Палас, со почеток од 10.00 часот. На конференцијата свое излагање ќе имаат генералниот менаџер Сергеј Зафироски од агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД. Главната цел на презентацијата на Инсајдер ИД ќе биде претставување на резултатите од […]

Read More