КОРПОРАТИВНО (НЕ)УПРАВУВАЊЕ: ПСИХОЛОШКА БАРИЕРА НА МАКЕДОНСКИТЕ МЕНАЏЕРИ ИЛИ РЕАЛНА ПРЕЧКА?

Современото корпоративно управување во светот е во полн подем до степен што се самото по себе се предефинира себеси неколку пати врз база на потребите на самата компанија, барања на пазарот како и регулаторните органи, кои се повеќе сакаат да ја ограничат и така големата моќ која ја имаат во светот. Системите на управување на […]

Read More

ИЗВЕШТАЈ ОД ИСТРАЖУВАЊЕ: МАЛОПРОДАЖБА ВО МАКЕДОНИЈА 2019

Трета година под ред Инсајдер ИД го спроведува истражувањато со кое се дефинира во кои маркети пазарат Македонските потрошувачи, како на национално така и на регионално ниво. Од истражувањето се прогласуваат “Топ 3 Маркети според потрошувачите во Р.Македонија” Во годинешното истражување, со исклучок на нализа на самите ланци на маркети, се анализира и влијанието на […]

Read More

ИЗВЕШТАЈ ОД ИСТРАЖУВАЊЕ: РЕДЕФИНИРАЊЕ НА ЦЕНОВНАТА СЕНЗИТИВНОСТ

Постојаните ценовни војни и намалувањето на цените се со цел да се привлечат што поголем број на потрошувачи, наметнува да се изработи истражување кое ќе ја дефинира ценовната сензитивност кај Македонскиот потрошувач и колку навистина цената влијае при избор на производ. Агенцијата Инсајдер ИД Спроведува голем број на истражувања во доменот на широката потрошувачка, од […]

Read More

БИТОЛСКА МЛЕКАРА: ОД ИСТРАЖУВАЊЕ ДО НОВ ПРОИЗВОД “БИТОЛСКИ ЕКСТРА ЈОГУРТ”

Најголемиот “играч” во млечната индустрија во Македонија, Битолска Млекара пред помалку од еден месец го лансираше новиот Битолски Екстра Јогурт кој се карактеризира со поинтензивен кисел вкус за разлика од класичниот Битолски Јогурт. Производот е лансиран врз база на истражувања спроведени од Битолска Млекара, додека последното кое ја потврдува одлуката е спроведено од агенцијата Инсајдер […]

Read More

Навики за физички и фитнес активности

Добредојдовте на истражувањето за Дефинирање на навиките за вежбање во Македонија. Анкетата е анонимна, содржи општи прашања кои се однесуваат на Вашите навики за вежбање, вид на активности кои ги преферирате, причините поради кои го избирате местото на кое вежбате и слично. За дополнителни информации или технички проблеми, можете да го контактирате тимот на Инсајдер ИД […]

Read More

ТОП 3 МАРКЕТИ СПОРЕД ПОТРОШУВАЧИТЕ – ИСТРАЖУВАЊЕ 2019-ТА ГОДИНА

Во периодот од 01.10.2019 – 10.11.2019, агенцијата за истражување и консалтинг трета година по ред го спроведе истражувањето “Преферирани маркети во Македонија” во кое имаат учествувано 1,465 активни потрошувачи на територија на целата држава. Како и претходната и 2019-та е обележана со големо проширување на малопродажните ланци на маркети кое најчесто е карактеризирано со агресивно […]

Read More

Трета година по ред, истражување за преферирани маркети од македонските потрошувачи!

Агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД, трета година по ред го спроведува истражувањето за преферирани ланци на маркети кај македонските потрошувачи! Од истражувањето се објавуваат Топ 3 Маркети. Пополнувањето на анкетата и вашето мислење е од особено значење во целото истражување. Пополнувањето на анкетата е целосно анонимно и истото можете да го извршите на […]

Read More

Истражување за претприемништво и иновации!

За креирање на успешна стратегија за развој на иновациите и претприемништвото, потребно е дефинирање на размислувањето на сегашните и идните претприемачи.  Во продолжение е линкот за пополнување на прашалникот за моменталните и идните македонски претприемачи. Анкетата е целосно анонимна, за кое што попочнување ќе ви бидат потребни помеѓу 7 – 12 минути во завосност од […]

Read More

Квалитетот како субјективна категорија

Анализата е изработена од консултантите во агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД, врз основа на досегашното искуство, секојдневна комуникација и анализа на однесувањето на потрошувачите. Дел од информациите се субјективни и не се базирани на конкретно истражување, но даваат основа за дополнително испитување и анализа. Што претставува квалитет? Од аспект на агенција за истражување, […]

Read More

Инсајдер ИД: Стипендија за студирање

Агенцијата за истражување Инсајдер ИД започна активно учество во образовните процеси, со цел унапредување на практичниот и теоретскиот капацитет кај македонските студенти на МИТ Универзитет – Факултетот за економски науки. Инволвирањето во образовниот процес за идните учесниците на пазарот на труд ќе биде во неколку сегменти.  Првиот сегмент е преку практични предавања на самиот факултет […]

Read More