Инсајдер ИД со унапреден “пост-ковид” начин на работење ги приближува истражувањата до компаниите

Кризата предизвикана од “COVID-19” ги промени приближно сите општествено-економски текови, а со тоа и бизнис моделите на компаниите. Инсајдер ИД ја согледа можноста за промена на дел од бизнис моделот и соодветно одговори на идната состојба во економијата, а се со цел пресретнување на барањата на клиентите. “Новата нормала побарува од нас да се движиме […]

Read More

ИНСАЈДЕР ИД АНАЛИЗА – COVID-19: МОЖНОСТ ИЛИ БАРИЕРА ЗА ЕКОНОМИИТЕ ВО РАЗВОЈ

ЛИНК ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ НА ЦЕЛАТА АНАЛИЗА [ENGLISH VERSION HERE] ВО ПРОДОЛЖЕНИЕ Е ВОВЕДНИОТ ДЕЛ ОД АНАЛИЗАТА Изработено од: Инсајдер ИД | Автор: Сергеј Зафироски (sergej@insider.mk) | Дата: 22.04.2020 Анализата е изработена од консултантите на Инсајдер ИД, секое копирање или преземање (на цела или дел) без претходна писмена согласност е забрането. За повеќе информации или барање […]

Read More

Анкета: Какви општи навики за “трошење” имате?

Агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД спроведува истражување за креирање на општи профили и навики кај потрошувачите во Р.Македонија.  За таа цел креирана е анкета која што содржи три дела, од кои првиот на општо задоволство од буџетот со кој се располага на месечно ниво и начинот на неговото распоредување, второтиот на користење на […]

Read More

COVID-19: МАКЕДОНСКАТА ЕКОНОМИЈА – ПРЕДИЗВИЦИ И ПРЕДЛОЗИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ

Изработено од: Сергеј Зафироски – Извршен Менаџер на агенцијата за истражување и консалтинг Инсајдер ИД Моментално глобалната а директно и Македонската економија се соочува со сериозен потенцијал и висока веројатност за влегување во рецесија како последица на Корона (COVID – 19) вирусот. Всушност, моменталните мерки кои ги преземаат владите на Италија, Македонија, Германија, Кина и […]

Read More

ИНСАЈДЕР ИД АНАЛИЗА: ПРОМЕТ НА ТРГОВИЈАТА НА МАЛО СО ХРАНА, ПИЈАЛАЦИ И ТУТУН 2015 – 2019

Изработено од: Сергеј Зафироски Агенцијата за истражување Инсајдер ИД како составен дел од следењето на трендовите на малопродажбата во Македонија, ги анализира и статистичките податоци за прометот кој го остварува секторот “Трговија на мало со храна, пијалаци и тутун” во кој влегуваат и малопродажните ланци на маркети. Со анализата се дефинира идниот потенцијал и тренд […]

Read More

КОРПОРАТИВНО (НЕ)УПРАВУВАЊЕ: ПСИХОЛОШКА БАРИЕРА НА МАКЕДОНСКИТЕ МЕНАЏЕРИ ИЛИ РЕАЛНА ПРЕЧКА?

Современото корпоративно управување во светот е во полн подем до степен што се самото по себе се предефинира себеси неколку пати врз база на потребите на самата компанија, барања на пазарот како и регулаторните органи, кои се повеќе сакаат да ја ограничат и така големата моќ која ја имаат во светот. Системите на управување на […]

Read More

ИЗВЕШТАЈ ОД ИСТРАЖУВАЊЕ: МАЛОПРОДАЖБА ВО МАКЕДОНИЈА 2019

Трета година под ред Инсајдер ИД го спроведува истражувањато со кое се дефинира во кои маркети пазарат Македонските потрошувачи, како на национално така и на регионално ниво. Од истражувањето се прогласуваат “Топ 3 Маркети според потрошувачите во Р.Македонија” Во годинешното истражување, со исклучок на нализа на самите ланци на маркети, се анализира и влијанието на […]

Read More

ИЗВЕШТАЈ ОД ИСТРАЖУВАЊЕ: РЕДЕФИНИРАЊЕ НА ЦЕНОВНАТА СЕНЗИТИВНОСТ

Постојаните ценовни војни и намалувањето на цените се со цел да се привлечат што поголем број на потрошувачи, наметнува да се изработи истражување кое ќе ја дефинира ценовната сензитивност кај Македонскиот потрошувач и колку навистина цената влијае при избор на производ. Агенцијата Инсајдер ИД Спроведува голем број на истражувања во доменот на широката потрошувачка, од […]

Read More

БИТОЛСКА МЛЕКАРА: ОД ИСТРАЖУВАЊЕ ДО НОВ ПРОИЗВОД “БИТОЛСКИ ЕКСТРА ЈОГУРТ”

Најголемиот “играч” во млечната индустрија во Македонија, Битолска Млекара пред помалку од еден месец го лансираше новиот Битолски Екстра Јогурт кој се карактеризира со поинтензивен кисел вкус за разлика од класичниот Битолски Јогурт. Производот е лансиран врз база на истражувања спроведени од Битолска Млекара, додека последното кое ја потврдува одлуката е спроведено од агенцијата Инсајдер […]

Read More

Навики за физички и фитнес активности

Добредојдовте на истражувањето за Дефинирање на навиките за вежбање во Македонија. Анкетата е анонимна, содржи општи прашања кои се однесуваат на Вашите навики за вежбање, вид на активности кои ги преферирате, причините поради кои го избирате местото на кое вежбате и слично. За дополнителни информации или технички проблеми, можете да го контактирате тимот на Инсајдер ИД […]

Read More